Zadar

Reci DA!
avanturi u Paklenici

Rivijera Paklenica – tamo gdje planina dotiče more…

Želite li na odmoru biti aktivni ili ste pustolovnog duha, rivijera Paklenica je pravo mjesto za Vas. Smjestite se u jednom od simpatičnih malih mjesta na obali (Starigrad, Seline, Tribanj) a potom birajte svoju pustolovinu, sve su vam na dohvat ruke!

Ulaz u Nacionalni park Paklenica nalazi se na samo 2 kilometra udaljenosti od morske obale i pravi je raj za ljubitelje hodanja, planinarenja i penjanja. U neposrednoj blizini je rijeka Zrmanja sa divljim brzacima idealnima za proljetni rafting. Posve suprotno tome njen donji, smireni tok savršen je za mirnu vožnju kajakom ili sve popularnije veslanje na dasci.

Ljubitelje kretanja na dva kotača očekuje više nego pristojna kilometraža atraktivnih brdskih biciklističkih staza. Ukoliko ste ipak sigurniji na sva 4 odaberite foto safari izlet predjelima južnog Velebita. Prekrasni vidici, različiti pejzaži koji se izmjenjuju u trenu i domaća hrana na svježem planinskom zraku s pogledom na more, neprocjenjivo!

Preporučamo svakako zaviriti i u jednako zanimljivo podzemlje. Naime, velebitski krš obiluje špiljama a za obilazak su uređene dvije – Manita peć i Modrič špilja.

Info

Dalje

Sunce, more i raskošne prirodne plaže

Nakon brojnih avantura nagradite se i kupanjem u moru, zaslužili ste!
Iznenadit će vas raskoš prirodnih šljunkovitih plaža Kulina i Pisak nastalih na ušćima potoka Velike i Male Paklenice, dok sjeverozapadni dio obale obiluje romantičnim skrivenim uvalama

Info

Dalje

21.-22.06.2019.

VELEBIT ULTRA TRAIL

Velebit Ultra Trail je utrka koju bi svaki trail trkač morao upisati u svoju sportsku biografiju, a svaki ljubitelj prirode kao mjesto koje se jednostavno mora posjetiti za života. Utrka prolazi prohodnim i označenim stazama i jedinstvenim prirodnim lokacijama Nacionalnog parka Paklenica i Parka prirode Velebit a svaki nadolazeći kilometar predstavlja novo iznenađenje. Sve teškoće i umor ublažavaju veličanstveni vidici, a najveća nagrada za one koji stignu do cilja svakako je osvježenje u toplom plavetnilu Jadranskog mora u Starigradu-Paklenici.

Pripremljeno je čak 5 težinskih kategorija, od laganih 7km pa do najzahtjevnijih 50 milja Velebita!

Info i registracije

Dalje

14.08.2019.

MEĐUNARODNA PLANINSKA UTRKA STARIGRAD-VELIKO RUJNO

Inspirirana tradicijom hodočašćenja na Veliko Rujno na blagdan Velike Gospe, ova utrka vas vodi iz centra Starigrada-Paklenice do najveće velebitske visoravni smještene na 900m nadmorske visine.

Na sam blagdan Velike Gospe vjernici tradicionalno hodočaste u crkvicu Majke Božje, zavjetno svetište podvelebitskog stanovništva i planinara a veličanstveni ambijent Velebita, mitske hrvatske planine, nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Po povratku sa hodočašća na starigradskoj rivi se održava veliko slavlje.

Info i prijave

Dalje

11.-15.06. & 21.-25.08.

TRAGOVIMA WINNETOUA

Iako je prošlo više od pola stoljeća od nastanka filmova o indijanskom poglavici Winnetouu, čitatelji Karla Maya, filmofili te brojni ljubitelji prirode i dalje pohode mjesta snimanja. Kako i ne bi kada su filmske lokacije u Hrvatskoj redom prekrasni prirodni krajolici a posjetiti ih u sklopu jednog od ovih organiziranih događanja nezaboravan doživljaj.

Program

Dalje

31.08.2019.

ABSOLUTE PAKLENICA

Ne propustite jedinstvenu i jedinu „vertikalu“ na Velebitu! Najspremniji trkači uputit će se sa morske obale na najviši vrh Velebita najdirektnijom stazom a na nama je da ih bodrimo svim snagama. Start – malo obalno mjesto Modrič kod Starigrada-Paklenice. Cilj – Vaganski vrh, 1.757m nadmorske visine!

Info i prijave

Dalje

14.-19.09.2019.

HIGHLANDER VELEBIT

Highlander Velebit je planinarska pustolovina kroz spektakularne krajolike Parka prirode Velebit. Od Sjevernog Velebita do Paklenice, uz osigurane okrjepne stanice tijekom puta, očekuje Vas nezaboravnih 5 dana mitskog Velebita!

Info i prijave