Aktivni odmor i pustolovina Aktivni odmor i pustolovina Aktivni odmor i pustolovina Aktivni odmor i pustolovina Aktivni odmor i pustolovina

Aktivnosti › Aktivni odmor i pustolovina

Želite li na odmoru biti aktivni ili ste pustolovnog duha, Paklenička rivijera je pravo mjesto za Vas. NP Paklenica je idealna destinacija za ljubitelje hodanja i planinarenja, ali to nije sve. Na samom ulazu u kanjon Velike Paklenice dočekuju Vas impozantne litice - san svakog penjača i alpinista. Brzaci gornjeg toka rijeke Zrmanje idealno su mjesto za nezaboravan rafting i kanuing, dok će poklonike kretanja na dva kotača privući splet biciklističkih staza. Krško podzemlje obiluje prekrasnim špiljama od kojih je u neposrednoj blizini moguće posjetiti čak tri - Manitu peć, Modrić špilju i Cerovačke pećine. No, i na moru Vas očekuju pustolovine, od jedrenja i veslanja do zaranjanja u morske dubine.

Pomaknite svoje granice, jer one postoje samo u glavama ljudi...

Planinarenje Alpinizam Rafting/Kanuing Špiljarenje Biciklizam Ronjenje Adrenalinski park „Vaganac“

Planinarenje

Nacionalni park Paklenica raspolaže sa preko 150km uređenih planinarskih puteva i staza, od onih turističkih, laganih, pa sve do najzahtjevnijih koje vode do najviših vrhova Velebita (Vaganski vrh 1.758m, Sveto brdo 1.753m). I na širem području Parka prirode Velebit cijeli je niz atraktivnih lokaliteta do kojih vode uređene poučne staze (Mirila, Terezijana, Premužićeva staza). Planinarske karte moguće je nabaviti na svim info punktovima Rivijere Paklenica.

Planinarenje Planinarenje Planinarenje Planinarenje
Info & rezervacije

Alpinizam

Nacionalni park Paklenica jedno je od najpoznatijih penjačkih odredišta u Europi. Okomite litice kanjona Velika Paklenica, visoke preko 400m, nalaze se na samom ulazu u Park i tek su 2km udaljene od mora. Zbog toga je Paklenica omiljena i penjačima s obiteljima. Nerijetko ćete u podnožju strmih stijena vidjeti bebe kako spokojno spavaju u kolicima, ili dio obitelji uživa na plaži dok ostali penju.
U Upravi Parka te na ulaznoj recepciji moguće je nabaviti stručne penjačke vodiče.

Alpinizam Alpinizam Alpinizam Alpinizam
Info & rezervacije

Rafting/Kanuing

Rafting na razuzdanim brzacima gornjeg toka rijeke Zrmanje i najiskusnijeg će avanturista ostaviti bez daha. U ljetnim mjesecima pri nižem vodostaju organiziraju se vožnje kajacima i kanuima.

Rafting/Kanuing Rafting/Kanuing Rafting/Kanuing Rafting/Kanuing
Info & rezervacije

Špiljarenje

Zavirite u podzemni svijet Velebita! Sazdana od krša, planina Velebit obiluje spiljama, a u speleo avanturu povest će vas stručni vodiči. Preporučamo svakako posjetiti spilju Manita peć u NP Paklenica, te Cerovačke pećine u blizini gradića Gračac, obje zaštićeni geomorfološki spomenici prirode i uređene za turistički obilazak. Postoje i druge spilje dostupne posjetiteljima, atraktivne zbog raznolikosti oblika i bogatstva sigastih ukrasa i drugih spiljskih tvorevina.

Špiljarenje Špiljarenje Špiljarenje Špiljarenje
Info & rezervacije

Biciklizam

Ljubitelji kretanja na dva kotača atrakcije šireg područja mogu obići i na biciklu. Osim na području NP-a Paklenica koji je ipak raj za pješačenje, obližnje područje raspolaže sa 40-ak km brdsko-biciklističkih staza koje vode kroz karakterističan krajolik kojim se izmjenjuju morsko-planinski pejzaži te dotiču atraktivne povijesne i prirodne lokalitete. Također je moguće uputiti se biciklom do otoka Zadarskog arhipelaga, starim cestama preko Velebita ili do Parka prirode Vransko jezero…

Biciklizam Biciklizam Biciklizam Biciklizam
Info & rezervacije

Ronjenje

Podmorje Podvelebitskog kanala je interesantno za razgledavanje i istraživanje te svakako preporučamo zaroniti pod morsku površinu. Najatraktivnije lokacije se nalaze u neposrednoj blizini Starigrada-Paklenice te kod Paškog i Masleničkog mosta. Očekuju Vas padine i zidovi koji obiluju ribom, šarenilom spužvi, žarnjaka i puževa golaća, hobotnice, jata manjih riba i primjerci velikih spužvi pa sve do olupina starog mosta i ruskog broda iz 70-ih godina 20.stoljeća, do kojih će se odvažiti zaroniti iskusniji ronioci.

Ronjenje Ronjenje Ronjenje Ronjenje
Info & rezervacije

Adrenalinski park „Vaganac“

Među velebitskim stijenama u zaleđu Starigrada-Paklenice, na 700m visine, nalazi se adrenalinski park „Vaganac“. Ovdje možete iskusiti bridging, via ferrata, absail, climbing & rappeling…

Vaganac Vaganac Vaganac Vaganac
Info & rezervacije