TZ Info

TZ Info › eVisitor

eVisitor - Informacijski sustav za prijavu i odjavu turista

Od 01.01.2016.g. stupa na snagu novi Pravilnik o načinu i vođenju popisa turista te o obliku i sadržaju obrasca prijave turista turističkoj zajednici(NN 126/15).

Sukladno ovom Pravilniku prijava i odjava gostiju u Hrvatskoj će se od iduće godine vršiti ISKLJUČIVO putem jedinstvenog informacijskog sustava eVisitor. Sustav eVisitor je web aplikacija koja je za korisnike besplatna, dostupna je putem interneta bez potrebe za instaliranjem na računalo.

Obveznici postupanja po ovom Pravilniku su sve pravne i fizičke osobe koje pružaju usluge noćenja odnosno svi iznajmljivači na području Republike Hrvatske te će prijavu i odjavu turista obavljati putem izravnog pristupa sustavu eVisitor.

Za potrebe registriranja u sustav eVisitor potrebno je da iznajmljivač u Turistički ured TZO Starigrad dostavi kopiju Rješenja o odobrenju pružanja ugostiteljskih usluga smještaja

Rješenje se može dostaviti na jedan od slijedećih načina:

- poštom, na adresu Turistička zajednica općine Starigrad, Trg Tome Marasovića 1, 23244 Starigrad-Paklenica,

- osobno, radnim danom od 08.00-14.00h, ili

- putem e-maila, na adresu info@rivijera-paklenica.hr

Obavezno je donijeti sva Rješenja koja iznajmljivač posjeduje.

Pored registracije objekta u sustav putem unosa Rješenja a PRIJE početka prijavljivanja turista u objektu, obavezan je dolazak osobno vlasnika/direktora objekta u Turistički ured sa osobnom iskaznicom radi preuzimanja vlastitih pristupnih podataka za korištenje sustava(lozinka i TAN lista pristupnih brojeva). Opunomoćene osobe moraju imati pisanu punomoć od ovlaštene osobe.

Iznajmljivači koji koriste vlastiti informacijski recepcijski sustav, obavezni su isti prilagoditi sustavu eVisitor. Više informacija nalazi se na linku: https://www.evisitor.hr/eVisitorWiki/Javno.Web-API.ashx

Osnovne informacije o sustavu te informativni letci sa uputama za korisnike se nalaze na web stranici http://business.croatia.hr/hr-HR/Hrvatska-turisticka-zajednica/eVisitor i youtube kanalu: https://www.youtube.com/channel/UCRQ5Bx2JdGhcEtLCE5eze7g. TZO Starigrad je za iznajmljivače sa svog područja osigurala i tiskane letke sa uputama o korištenju sustava.