Arhiva › dodano 14.11.2018

3. KONGRES SPORTSKOG TURIZMA

U prostoru Sportskog centra Višnjik  održat će se 3. Kongres sportskog turizma od 15. do 17. studenog 2018. godine.

Kongres na nacionalnoj razini kao Festival sporta i turizma, realizira se pod pokroviteljstvima Ureda Predsjednice Republike Hrvatske, Zadarske županije i Grada Zadra. Kongres prate Ministarstvo turizma i Hrvatski olimpijski odbor, a organizira agencija LUX promocija.

Suorganizatori kongresa su Savez sportske rekreacije "Sport za sve" Zadarske županije, Sportske zajednice Zadarske županije, Sportske zajednice grada Zadra i Sportski centar Višnjik. Među partnerima kongresa su Turistička zajednica grada Zadra, Sveučilište u Zadru, Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište u Splitu i drugi.

Uz Kongres i niz edukativnih predavanja, organiziraju se paneli na teme dopinga, sporta mladih, održivog razvoja sportskog turizma, organizira se prateća izložba hrvatskog sporta. Predstavit će se kao inovacija - vizija razvoja golf turizma Hrvatske, temeljena na Akcijskom planu za razvoj golf ponude Hrvatske.

Cilj Sportske zajednice Zadarske županije je da svojim djelovanjem pridonosi razvitku i promicanju sporta na području Zadarske županije, poticanju vrhunskog sportskog stvaralaštva i stvaranju uvjeta za postizanje vrhunskih sportskih dometa, razvitku sportskih aktivnosti djece i mladeži, te sportsko - rekreacijskih aktivnosti građana i osoba s invaliditetom, promicanje odgojnih funkcija sporta, razumijevanja tolerancije i odgovornosti kroz bavljenje sportom, širenju olimpijskih ideala i jačanju olimpijskog pokreta. Stoga je podrška realizaciji Kongresa sportskog turizma, istovremeno i mudro ulaganje u pozitivnu budućnost sporta i turizma, putem istih u razvoj gospodarstva i kvalitetnu promociju Zadarske županije, Dalmacije i cijele Hrvatske.

Program: https://www.zadar.travel/hr/dogadanja/skupovi/23-10-2018/3-kongres-sportskog-turizma-sc-visnjik-1511-1711#.W-wdC-JRdPZ