Arhiva › dodano 09.10.2012

Aktivni odmor Pakleničke rivijere predstavljen u Njemačkoj i Francuskoj

Krajem kolovoza i početkom rujna TZO Starigrad je predstavila ponudu aktivnog odmora na svom području na dva specijalizirana turistička sajma – TOUR NATUR u njemačkom Duesseldorfu i Salon de l'Ultra-Trail® u Francuskoj(Chamonix).

Na sajmu TOURNATUR nastupilo se četvrtu godinu za redom, posljednje dvije uz potporu Hrvatske turističke zajednice. Sajam se tradicionalno održava paralelno uz CARAVAN SALON, sajam posvećen kamping turizmu, čime se obuhvaćaju dvije, za Pakleničku rivijeru značajne kategorije turista – poklonici aktivnog odmora i boravka u kampovima koji zauzimaju važno mjesto u strukturi smještajnih kapaciteta na području Općine Starigrad.

Po prvi put ove godine organiziran je i nastup na sajamskoj priredbi koja se održava u sklopu jedne od najvećih treking utrka na svijetu – Ultra Trail du Mont Blanc. U dužini od 169km oko planine Mont Blanc utrka prolazi kroz 3 države(Francuska, Švicarska, Italija) i okuplja preko 2.000 natjecatelja iz više od 60 zemalja sa svih 5 kontinenata zbog čega se s pravom smatra vrhuncem „open country“ utrka. Istovremeno ovaj događaj okuplja više desetaka tisuća zaljubljenika u treking i aktivni odmor općenito, zbog čega je ovo bila odlična prilika za direktan kontakt sa ciljanom publikom. Predstavljanje Pakleničke rivijere održano je u suradnji sa Klubom pustolovnih sportova Multisport na čelu sa Šimunom Cimermanom, organizatorom najveće hrvatske treking utrke – Velebit Ultra Trail koja se već 10 godina održava na području Velebita i Paklenice. Ovom prilikom predstavljeno je 11.izdanje utrke koje će se održati 22.-23.lipnja 2013.g..

Oba nastupa dio su promidžbenih aktivnosti usmjerenih ka promociji prirodnih vrijednosti i outdoor ponude na širem podvelebitskom području kao već prepoznatog potencijala za daljnje produženje turističke sezone i povećanja turističkog prometa.