Arhiva › dodano 26.11.2019

JAVNI POZIV TURISTIČKE ZAJEDNICE ZADARSKE ŽUPANIJE ZA DODJELU POTPORA U 2020.

Temeljem Programa rada za 2020. godinu, Turistička zajednica Zadarske županije je na svojim Internet stranicama www.zadar.hr objavila  

JAVNI POZIV ZA DODJELU POTPORA U 2020. 

·  DOGAĐANJIMA 

·  PROGRAMIMA DESTINACIJSKIH MENADŽMENT KOMPANIJA (DMK) 

·  RAZVOJNIM PROGRAMIMA/PROJEKTIMA NA OTOCIMA I U ZALEĐU 

Predmet ovog Javnog poziva je dodjela bespovratnih novčanih sredstava Turističke zajednice Zadarske županije programima/projektima koji podižu vidljivost regionalnog brenda korištenjem „SayYes!“ brend-koncepta, te su usklađene s Brend-priručnikom, pridonose obogaćivanju turističke ponude i kreiranju novih motiva dolazaka turista na cijelom području Zadarske županije. Javni poziv za dodjelu potpora u 2020. upućen je subjektima javnog i privatnog sektora, a obuhvaća 3 različita modela.  

Prvi je model vrlo je sličan prošlogodišnjem Pozivu - namijenjen za događanja koja se odvijaju na teritoriju Zadarske županije, predstavljaju motiv dolazaka turista na destinaciju, stvaraju dodatnu ponudu, poglavito u pred i posezoni, te imaju snažan promidžbeni efekt zbog posebnosti i/ili unikatnosti.  

Drugi je model namijenjen programima razvoja i uvođenja na tržište složenih turističkih proizvoda posebnih interesa. Ideja je pružiti podršku turističkim agencijama koje su specijalisti za destinaciju, odnosno nude paket-aranžmane isključivo u zadarskoj županiji s naglašenim doživljajnim aspektom.

Treći je model također novost. Radi se o potpori onim dijelovima županije gdje su izazovi za napredak i privlačenje gostiju veći, a autohtonost posebno naglašena – otoci i zaleđe.

Predmetni javni poziv objavljen je na web stranicama Turističke zajednice Zadarske županije na https://www.zadar.hr/hr/o-nama/natjecaji-pozivi-i-obavijesti, dok se obrazac za prijavu nalazi na linku: https://www.zadar.hr/hr/o-nama/prijava-projekta.

Krajnji rok za podnošenje svih prijava je 6. prosinca 2019. godine.  

Konačnu odluku o visini potpora donijet će Turističko vijeće Turističke zajednice Zadarske županije, a rezultati će također biti objavljeni na Internet stranicama www.zadar.hr