Arhiva › dodano 26.05.2016

LIKOVNO-LITERARNA IZLOŽBA "ZELENO SRCE KUCA ZA NAS"

27. 05. 2016., u 12:00 sati ispred Upravne zgrade Nacionalnog parka Paklenica te u kanjonu Velike Paklenice uz prigodni program obilježit će se Tjedna parkova 2016.

Projekt naziva „Zeleno srce kuca za nas“ nastavlja se provoditi drugu godinu zaredom u organizaciji Nacionalnog parka Paklenica i osnovne škole Starigrad Paklenica, uz potporu Turističke zajednice i općine Starigrad. Glavne aktivnosti su likovni i literarni natječaj s ciljem da se djeci osnovnih škola približi važnost zaštićenih područja naše domovine (nacionalni parkovi i parkovi prirode) te raznolikost biljnog i životinjskog svijeta u zaštićenim područjima. Učenici će likovnim i pisanim izričajem dočarati tajanstveni život prirode u najskrovitijim dijelovima zaštićenih područja.

Po završetku programa predviđena je šetnja poučnom stazom Pjeskarica kroz kanjon Velike Paklenice do posjetiteljskog centra Podzemni grad Paklenice uz pratnju vodiča iz Nacionalnog parka i interpretaciju prirodnih vrijednosti Parka.

Povodom obilježavanja Tjedna parkova i u svrhu podizanja svijesti o važnosti očuvanja prirode među učenicima, ulaz u Nacionalni park Paklenica 27. 5. 2016. bit će besplatan za sve posjetitelje do 18 godina