Arhiva › dodano 08.08.2013

Ministar Lorencin posjetio Starigrad-Paklenicu

Ministar turizma Darko Lorencin posjetio je Nacionalni park Paklenicu gdje su mu prestavljene aktivnosti u razvoju turizma na području Općine Starigrad i Zadarske županije, s naglaskom na sportsku ponudu i aktivnosti Nacionalnog parka Paklenica. Pustolovni i sportski turizam nalaze se među deset ključnih proizvoda navedenih u Strategiji razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine te kao takvi predstavljaju nove motive dolazka u pred i posezoni.

"Ovo je dobar primjer kako razvijati specifičnu, dodatnu ponudu koja će produžii turističku sezonu Hrvatske. Sportski i pustolovni turizam u svijetu i kod nas bilježi sve veći interes, pa je dodatna ponuda vezana uz taj segment svakako razlog više za dolazak u našu zemlju", izjavio je ministar prilikom obilaska NP Paklenica. Također, naglasio je kako Ministarstvo turizma veliku pozornost posvećuje segmentu sigurnosti, pa tako godišnje za HGSS izdvaja milijun kuna, te najavio da će za poboljšanje sigurnosti biti učinjene dodatne izmjene u regulativi.

Prilikom boravka u Starigrad Paklenici, ministar je kratko posjetio i 4. Starigrad Paklenica Film Festival, međunarodni festival glazbenog dokumentarnog filma. Tom je prilikom pohvalio manifestaciju te još jednom naglasio važnost stvaranja dodatne ponude u destinaciji, među kojima su svakako i manifestacije koje objedinjuju povijest i tradiciju naše zemlje.