Arhiva › dodano 04.02.2020

Nagrade i priznanja turističkim djelatnicima u 2019.g.

Na upravo održanoj svečanosti dodjele nagrada u tradicionalnoj akciji "Suncokret ruralnog turizma" koju provodi Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj "Klub članova selo", zlatnu povelju u kategoriji "Ruralno-turistički projekti" za 2019.g. osvojio je Šime Gazić sa svojim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvom Vrata Velebita. OPG Vrata Velebita se nalazi u planinskom zaseoku Ljubotić nadomak Tribanj-Kruščice a raspolaže sa smještajem u kampu i u ruralnoj kući za odmor, kušaonicom, etno kućom i pčelinjakom. To je već drugo priznanje ovom gospodarstvu - 2011.g. dodijeljena mu je zlatna povelja Suncokret ruralnog turizma u kategoriji "Turistička seljačka gospodarstva".

Krajem prošle godine dodijeljene su i nagrade najboljim iznajmljivačima na području Zadarske županije u akciji Zadarske županije u sklopu projekta Welcome. U smještajnoj kategoriji "sobe" prvu je nagradu osvojila Ana Katalinić iz Starigrada-Paklenice, dugogodišnji iznajmljivač u domaćinstvu sa svim kvalitetama domaćina.

Javna ustanova Nacionalni park Paklenica prošle je godine nagrađena dvama priznanjima. Na Danima hrvatskog turizma održanima u Slavoniji u studenom 2019.g. dodijeljena joj je godišnja nagrada Hrvatske turističke zajednice za prirodnu atrakciju godine te je dobitnik priznanja Turističke zajednice zadarske županije i Zadarskog lista za turističku promociju kroz događanja, unapređenje sadržaja te kontinuiranu suradnju sa destinacijom.

Čestitamo svim dobitnicima!