Arhiva › dodano 17.04.2023

NASTAVLJA SE PROJEKT OKUSI BAŠTINU

Turistička zajednica općine Starigrad nastavlja provoditi projekt OKUSI BAŠTINU. Radi se o 2.fazi projekta, također sufinanciranoj sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

Aktivnosti ovogodišnjeg projekta započinju gastro prezentacijom u sklopu programa povodom blagdana Sv.Jurja i Dana Općine Starigrad 22.travnja, kada će chef Renato Kraljev za posjetitelje pripremati jela od proizvoda lokalnog ribarstva i akvakulture, sa naglaskom na školjke.

Potom, 25.travnja se održava gastro radionica za ugostitelje koju ove godine održava ŠKMER - šefovi kuhinja mediteranskih i europskih zemalja. Radionica će se održati u restoranu turističkog naselja ALAN u Starigradu sa početkom u 12.00h. Broj mjesta je ograničen te je potrebno prijvaiti se u Turistički ured TZO Starigrad putem telefona 023 369 255 ili e-mail adrese: info@rivijera-paklenica.hr

Sveukupno se ove godine u sklopu ovog projekta planira održati 5 gastro prezentacija (show cooking) na kojima će se pripremati i moći degustirati jela na bazi školjkaša, morskih plodova i samoniklog velebitskog bilja, 5 edukativnih radionica koje uključuju spomenutu gastro radionicu za ugostitelje, 3 izložbe fotografija i edukativno-zabavnu radionicu za djecu na temu morske hranidbene mreže te 1 rješenje vritualne stvarnosti na temu prirodne, kulturne-maritimne baštine. Osim na području Općine Starigrad, projekt će se provoditi i na području susjednih Općina Jasenice i Posedarje, također članica FLAG-a Tri mora.

Cjelokupni program događanja projekta Okusi baštinu 2.faza nalazi se na linku https://www.rivijera-paklenica.hr/dogadanja

Nositelj projekta je Turistička zajednica općine Starigrad, projektni partner je Općina Starigrad. Projekt je putem natječaja FLAG-a Tri mora odobren za sufinanciranje sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo u vrijednosti od 36.555,55€, pri čemu je doprinos EU sredstava 85% a Republike Hrvatske 15%.