Arhiva › dodano 06.06.2013

Niz aktivnosti povodom Svjetskog dana biološke raznolikosti

Tako je u subotu, 18.svibnja provedena ekološka akcija čišćenja podmorja. U organizaciji TZO Starigrad i Ronilačkog saveza Zadarske županije čistilo se podmorje u lučicama u Starigradu i Selinama. U akciji su sudjelovali članovi ronilačkog kluba Sveti Roko iz Bibinja, RK za ronjenje na dah 2DIVE, ronilačkog centra Pandive koji posljednjih nekoliko godina djeluje u Starigradu, ronioci interventne policije PU Zadarske sa kojima županijski ronilački savez tradicionalno surađuje u svim aktivnostima, djelatnici lokalnog komunalnog poduzeća te mještani.

Osnovna škola Starigrad je 24.svibnja održala Dan otvorenih vrata, tradicionalnu akciju koja obuhvaća niz ekološko-edukativnih radionica i sportskih događanja. Akcija se organizira uz potporu TZO Starigrad, JU NP Paklenica i Općine Starigrad s ciljem razvoja svijesti kod djece i odraslih o potrebi očuvanja prirode i vlastite kulturne baštine.

Uslijedila je promocija fotomonografije „Velebitu“ i otvaranje izložbe fotografija „Nacionalni park Paklenica“ autorice Sanje Grgić Curić održana 25.svibnja u organizaciji JU NP Paklenica.