Arhiva › dodano 20.07.2021

NP PAKLENICA: ZAJEDNIČKE AKTIVNOSTI DOMAĆIH I STRANIH POLICIJSKIH SLUŽBENIKA ZA SIGURNOST U TURIZMU

U srijedu 14. srpnja 2021. godine u NP Paklenica policijski službenici Policijske uprave zadarske i Policijske uprave splitsko-dalmatinske u suradnji sa stranim policijskim službenicima iz Republike Mađarske, Poljske,  Austrije, Italije, Njemačke i Slovačke koji  borave na području zadarske i splitsko-dalmatinske  županije u sklopu projekta međunarodne policijske suradnje „Sigurna turistička destinacija“ provodili su aktivnosti  iz lokalnog preventivnog projekta „Sigurnost u turizmu Zadarske županije“.

Cilj ovih aktivnosti je podizanje razine samozaštitnog ponašanja kod građana i turista te njihove informiranosti kako bi smanjili mogućnost  da postanu žrtvom kaznenog djela. Turistima su podjeljene brošure na kojima se osim savjeta nalaze i važni telefonski brojevi  putem kojih  se može zatražiti pomoć, ukoliko se kazneno djelo ipak dogodi.

Nositelj ovog projekta je Vijeće za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije, a partneri Policijska uprava zadarska, Zadarska županija i Turistička zajednica Zadarske županije, Sveučilište u Zadru  te drugi partneri u lokalnoj zajednici.

U aktivnosti su bili uključeni i policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika  PU zadarske i  PU splitsko-dalmatinske, policijski službenici Službe policije PU zadarske te kontakt policajci policijskih postaja Obrovac i  Biograd. Podršku su pružili Općina Starigrad, Turistička zajednica Općine Starigrad i Nacionalni park Paklenica,  a korišten je MOBILNI PREVENCIJSKI CETAR POLICIJE.