Arhiva › dodano 24.05.2016

OBAVIJEST VLASNICIMA KUĆA / STANOVA ZA ODMOR

Obavještavamo Vas da je od 01.01.2016. g. uveden novi informacijski sustav za prijavu i odjavu turista eVisitor koji je jedinstven i obavezan za cijelu Hrvatsku. Sustav eVisitor služit će prikupljanju i obradi podataka svih osoba koje tijekom godine borave u turističkom mjestu, o pružateljima usluga smještaja, njihovim smještajnim objektima, prijavljivanju i odjavljivanju turista, te za evidenciju i naplatu boravišne pristojbe.

Za unos Vašeg objekta u sustav eVisitor potrebno je da nam dostavite slijedeće:

- dokaz o vlasništvu objekta (vlasnički list, kupoprodajni ugovor, rješenje o nasljeđivanju i sl.)

- OIB vlasnika objekta

- adresu na kojoj se objekt nalazi

- preslika osobne iskaznice vlasnika objekta

Sve navedeno potrebno je dostaviti osobno u Turistički ured Starigrad, Trg Tome Marasovića 1.

Navedeno je potrebno kako bi vlasnik kuće/stana za odmor mogao prijaviti boravak u turističkom mjestu sebe i svoje uže obitelji, kao i svih ostalih osoba, sukladno Zakonu o boravišnoj pristojbi (NN 152/08).

Obzirom na zakonsku mogućnost vlasnik kuće za sebe i užu obitelj može plaćati boravišnu pristojbu u paušalnom iznosu, ili po danu (30% od iznosa boravišne pristojbe), napominjemo Vam da ako želite plaćati u paušalnom iznosu, dužni ste isti uplatiti do 15.07.

Sukladno zakonskim odredbma vlasnik kuće za odmor koji boravišnu pristojbu plaća u paušalnom iznosu za sebe i članove uže obitelji dužan je prijaviti boravak svakim dolaskom. Obveza prijave i odjave ne prestaje plaćanjem paušalnog iznosa boravišne pristojbe.

Za sve dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte na broj 023 / 369 245 ili mailom na adresu info@rivijera-paklenica.hr.