Arhiva › dodano 06.10.2021

ODRŽANA BICIKLISTIČKA UTRKA CRO RACE

Početak listopada prošao je u znaku 6. izdanja renomirane biciklističke utrke CRO RACE. Općina Starigrad je i ove godine bila obuhvaćena 4. etapom koja se vozila na dionici od Zadra do Crikvenice, te su prekrasni kadrovi obale i NP-a Paklenica, snimljeni za vrijeme utrke, još jednom obišli svijet.  

Ove godine na utrci je sudjelovalo 137 natjecatelja iz 13 europskih država, a utrku je prenosilo 190 zemalja. Uz glavnu utrku, održan je i drugi po redu Kids CRO Race (utrka za djecu na virtualnim trenažerima) u sedam gradova – Osijeku, Varaždinu, Otočcu, Makarskoj, Crikvenici, Opatiji i Zagrebu. Britanac Stephen Williams, član momčadi Bahrain Victorious, pobjednik je ovogodišnjeg izdanja biciklističke utrke CRO Race. Mick van Dijke (Jumbo-Visma) pobjednik je natjecanja za najboljeg mladog vozača te je osvojio bijelu majicu. Plavu majicu za najboljeg sprintera ponio je  Olav Kooij (Jumbo-Visma), dok je zelenu majicu za najboljeg penjača osvojio Simon Philip Yates (Team BikeExchange). Najbolja ekipa na ovogodišnjem CRO Raceu bila je Bahrain Victorious.

Fotogaleriju četverte etape te svih ostalih etapa možete pogledati na službenoj web stranici utrke: https://www.crorace.com/