Arhiva › dodano 19.04.2018

ODRŽANA EDUKACIJSKA RADIONICA ZA PRIVATNE IZNAJMLJIVAČE I DODIJELJENA PRIZNANJA ZA NAJUREĐENIJE OKUĆNICE 2017.

U organizaciji Turističke zajednice Zadarske županije i lokalnih turističkih zajednica u Starigradu Paklenici je održana edukacijska radionica za iznajmljivače. Radionicu su vodili Nedo Pinezić, predsjednik Zajednice obiteljskog smještaja pri HGK, Damir Hordov iz TZŽ Zadarske te Sanja Bubičić, viša stručna suradnica za turizam Zadarske županije.

Prisutnima na radionici su prezentirane značajke projekta označavanja kvalitete (LABELLING) u obiteljskom smještaju „Welcome“ te rezultati tog projekta (katalozi, promotivne aktivnosti). Objašnjen je značaj specijalizacije obiteljskog smještaja kroz podbrendove City, Family, Rural i Zadar Bike Magic te predstavljeni kriteriji za ulazak u željeni podbrend. Također, predstavljen je program kreditiranja obiteljskog smještaja „Welcome“ na području Zadarske županije.

Iznajmljivačima su predstavljene zakonske promjene i novitete za pružatelje ugostiteljskih usluga smještaja u domaćinstvu (privremena rješenja, lakši prelazak iznajmljivača u ugostitelje, inspekcijski nadzor, kazne za prekršaje…).

Na radionici su dodijeljena i priznanja za Najuređenije okućnice 2017. godine:

- u kategoriji Okućnica/balkon privatne kuće/stana:

Villa "Mileti", Ivana Miletić, Tribanj

Apartmani "Dinko", Ivanka i Dinko Marasović, Starigrad

Jan Vandermeulen, Seline 

- u kategoriji Okućnica gospodarskog subjekta:

Vila "Punta", Tribanj

Cocktail bar "Kaleta", Starigrad

Caffe bar "Zukva", Seline