Arhiva › dodano 03.05.2017

ODRŽANA EDUKACIJSKA RADIONICA ZA PRIVATNE IZNAJMLJIVAČE

U organizaciji Turističke zajednice Zadarske županije i lokalnih turističkih zajednica u Starigradu Paklenici je održana 3. edukativna radionica za iznajmljivače. Radionicu su vodili Nedo Pinezić, predsjednik Zajednice obiteljskog smještaja pri HGK i damir Hordov iz TZŽ Zadarske.

Prisutnima na radionici su prezentirane značajke projekta označavanja kvalitete (LABELLING) u obiteljskom smještaju „Welcome“ te rezultati tog projekta (katalozi, promotivne aktivnosti). Objašnjen je značaj specijalizacije obiteljskog smještaja kroz podbrendove City, Family, Rural i Zadar Bike Magic te predstavljeni kriteriji za ulazak u željeni podbrend.

Predstavljen je projekt Via Dinarica.

Iznajmljivačima su predstavljene zakonske promjene i novitete za pružatelje ugostiteljskih usluga smještaja u domaćinstvu (privremena rješenja, lakši prelazak iznajmljivača u ugostitelje, inspekcijski nadzor, kazne za prekršaje…).

Pri završetku edukacije Gordan Lukač izložio je prezentaciju o bioraznolikosti i geomorfološkim karakteristikama NP Paklenica, te važnosti očuvanja istih.