Arhiva › dodano 30.06.2022

ODRŽANA RIBARSKA FEŠTICA U SKLOPU EU PROJEKTA OKUSI BAŠTINU

U Starigradu je u subotu 25. lipnja održana jos jedna manifestacija u sklopu projekta Okusi baštinu. Na starigradskoj rivi brojnim posjetiteljima su prezentirana jela od lokalnih proizvoda ribarstva i marikulture koja je znalački pripremao chef Renato Kraljev sa svojim timom, sve uz zvuke dalmatinske pjesme u izvedbi klape Canzona.

Jela su pripremana uz kvalitetnu opremu nabavljenu u sklopu projekta, roštilj i veliku tavu.

Nakon prve manifestacije za lokalno stanovništvo i turiste 23. travnja, gastro radionice za ugostitelje 09. svibnja te predavanja "Iz mora do tanjura' za lokalnu zajednicu Sveučilista u Zadru 13. svibnja, ovo je četvrto održano događanje u sklopu projekta Okusi baštinu. Na žalost, zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta dva su događanja odgođena za druge termine o kojima ce javnost biti pravovremeno obavještena. Radi se o jednoj gastro manifestaciji planiranoj 30. svibnja te gastro radionici za školsku djecu.

U međuvremenu, priprema se iduće događanje koje ce se odrzati 15. srpnja i to gastro manifestacija Fešta od daganja.

Cjelokupni projekt Okusi baštinu je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo kroz Operativni program za pomorstvo i ribarstvo. Nositelj projekta je Turistička zajednica općine Starigrad, partner u projektu je Općina Starigrad.