Arhiva › dodano 16.05.2016

Otvorena izložba Tekuća arheološka istraživanja u Hrvatskoj i starigradska baština kroz učeničke radove

Izložba je nastala kroz suradnju Arheološkog muzeja u Zagrebu, Arheološkog muzeja u Zadru, Instituta za arheologiju u Zagrebu i Turističke zajednice općine Starigrad, koja je započela prije više godina kroz projekt Mirila.

Od prošle godine pokrenuta je i suradnja sa Osnovnom školom Starigrad koja je uključena u projekt Arheološkog muzeja u Zagrebu „Arheološki susreti u školama“. Kroz ovaj projekt starigradski su učenici imali priliku učiti od pravih arheologa na terenu, uz stvarne primjere kulturne baštine svoga kraja – mirila, Večku kulu i crkvu Sv.Petra. Kao rezultat su između ostalog nastali i brojni likovni radovi koje su učenici izradili sa svojim učiteljima mentorima a koji su sastavni dio ove izložbe te donose prikaz starigradske baštine kroz učeničke radove.

Tema izložbe su novija arheološka istraživanja provedena u Hrvatskoj a među prikazanim lokalitetima nalaze se i najznačajniji s područja Općine Starigrad – mirila, crkva Sv.Petra, Večka kula
  i Sv.Trojica.

Podršku projektu pružila je i JU NP Paklenica kao domaćin izložbenog postava kojega će zainteresirani moći razgledati kanjonu Velike Paklenice, od 08.00 do 14.00 sati u interpretacijsko-edukacijskom centru Podzemni grad Paklenica.