Arhiva › dodano 21.03.2017

Poziv na uključenje u Klub pružatelja usluga u ruralnom turizmu Zadarske županije

Turistička zajednica Zadarske županije u suradnji sa Županijskim odjelom za poljoprivredu, te Turističkim zajednicama Benkovca, Obrovca i Poličnika pokrenula je projekt Standardizacije proizvoda ruralnog turizma Zadarske županije. Ključni ciljevi projekta su:

·  identificiranje osobitosti i specifičnosti ovog turističkog proizvoda, te

·  povećanje kvalitete turističke ponude u ruralnom turizmu.

U sklopu projekta će se formirati klub pružatelja usluga ruralnog turizma namijenjen slijedećim oblicima ruralno-turističkih domaćinstava:

·  Agroturizam (izletnički),

·  Agroturizam (smještajni),

·  Kušaonica.

Konkretna prednost ulaska u klub jest promidžba kroz aktivnosti lokalne turističke zajednice i Turističke zajednice Zadarske županije i to putem:

·  specijalnih internetskih stranica koje će se redizajnirati i puniti sukladno rezultatima ovog projekta, tj. javnog poziva: http://www.agroturizam-zadar.hr/

·  tiskanih materijala koji će se distribuirati putem turističkih sajmova ili prezentacija.

Uvjet za članstvo je ispunjavanje kriterija definiranih Pravilnikom o standardima kvalitete u ruralnom turizmu Zadarske županije.

Za prijavu je potrebno:

·  Ispuniti prijavni list i dostaviti ga u Turistički ured TZO Starigrad do 28. OŽUJKA 2017. godine;

·  Priložiti fotokopiju važećeg rješenja o registraciji sukladno Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti te Zakonu o pružanju usluga u turizmu;

Nakon što se utvrdi da objekt odgovara zadanim kriterijima, moći će istaknuti oznaku kvalitete na predmetnom objektu, te ostvariti prednost od ponuđene promidžbe.