Arhiva › dodano 16.12.2016

PRIZNANJA STARIGRADSKIM TURISTIČKIM DJELATNICIMA

Jole Petričević i Marin Marasović su među ovogodišnjim dobitnicima priznanja Turističke zajednice zadarske županije i Zadarskog lista.

Priznanja su im dodijeljena za doprinos stvaranju dodatne ponude i brendiranju destinacije a kao inicijatorima, začetnicima i promicateljima proizvoda Winnetou.

Naime, upravo na njihovu inicijativu Turistička zajednica općine Starigrad je pokrenula projekt Tragovima Winnetoua kroz koji je ova filmska priča, nastala 60-ih godina prošlog stoljeća, ponovno oživjela u cijeloj Hrvatskoj. Kroz projekt su označene i interpretirane filmske lokacije u okruženju Starigrada-Paklenice, izrađena turistička karta s opisom filmskih lokacija a u suradnji sa Bluesun hotelom Alan je uređen tematski spomen prostor sa trajnim izložbenim postavom. Uz to, od 2007.g. se organizira godišnji susret ljubitelja Karla Maya i filmova o Winnetouu, koji okuplja istinske fanove u Starigradu-Paklenici i značajno doprinosi promociji destinacije.

Tako je  u obrazloženju prilikom dodjele priznanja Petričeviću i Marasoviću istaknuto kako je vrijednost medijskih objava proizašlih iz ovogodišnjeg studijskog putovanja novinara iz Njemačke, Austrije i Švicarske koji su prisustvovali Susretu ljubitelja Winnetoua u Starigradu-Paklenici  veća od  proračuna Turističke zajednice zadarske županije.

2015.g. su snimljena nova 3 filma o pustolovinama Winnetoua premijera kojih je najavljena za 25., 27. i 29.12.2016.g. na njemačkoj RTL TV.

Foto: Zadarski.hr