Arhiva › dodano 02.04.2015

PROGRAM 3.IZDANJA PLANINSKE UTRKE PAKLENICA TRAIL INTERNATIONAL 02.05.2015.

Ovogodišnja Paklenica Trail utrka u organizaciji Montain Traveller Croatia se održava 02.svibnja i predviđa mogućnost natjecanja u 3 težinske kategorije kako bi svi ljubitelji prirode pronašli mjesto za sebe:

- Pjeskarica (15 km) koja je dobila naziv po novouređenoj edukativnoj stazi u dužini 1.5 km koja se proteže od ulaza u NP Paklenicu do gornjeg parkinga u kanjonu Velike Paklenice i vodi desnom stranom Pakleničkog potoka. Pjeskarica (Arenaria Orbicularis) je velebitski stenoendem, te raste u klancima Velike i Male Paklenice i nigdje drugdje na svijetu;
- Three Canyons (40km) utrka Vas vodi najatraktivnijim dijelovima NP Paklenice i prelazi preko čak tri kanjona.;
- Absolute Paklenica vertical (14km/1.810+). Ova utrka započinje na samom moru u mjestu Modrič i vodi vas najdirektnijom stazom do drugog najvišeg vrha Velebita, Sv. Brdo (1757 m/nv) gdje je ujedno i cilj utrke. Za ovu kategoriju utrke osiguran je  prijevoz sa Trga Marasovića na ulazu u NP Paklenica do starta utrke u Modriču i natrag.

Organizator najavljuje: "prije utrke zagrijavati će vas poznati fitness treneri, a na startu razbuditi DJ. Program smo popunili sajmom autohtonih proizvoda Zadarske županije, štandovima sa hrpom hrane i pića, štandovima poznatih proizvođača planinarske i trkačke opreme, štand za nutricionističko savjetovanje a nakon utrke opustite se na After Trail Partyju u centru Starigrada u caffe baru SPORT Caffe i još mnogo toga. I da ne zaboravimo, pazite kako ćete se obući jer će kamere pratiti svaki vaš korak, na startu i na cilju, a i negdje po vrletima Velebita. Mi vam osiguravamo dry-fit majice, ostalo je na vama".

Okupljanje natjecatelja, start/cilj i prateća događanja održavaju se na Trgu Marasovića u zaseoku Marasovići smještenom na samom ulazu u NP Paklenica.

Prijave za utrku zatvaraju se 20.04.2015. u 15h, a prijave se primaju isključivo on-line putem prijavnice na web stranici organizatora: www.mt-croatia.com.