Arhiva › dodano 19.12.2023

Realizacija projekta Okusi baštinu

Izradom prigodnog kalendara i brošure Turistička zajednica općine Starigrad privodi kraju realizaciju projekta OKUSI BAŠTINU. Ukupno je u sklopu ovog projekta u prvoj fazi realizirano 10 različitih edukativnih i gastronomskih događanja za lokalnu zajednicu i turiste. U suradnji sa poznatim kuharom Renatom Kraljevom održano je 6 gastro turističkih manifestacija na kojima su pripremana jela od lokalno dostupne ribe i školjki te jedna gastro radionica za školsku djecu koja su nositelji budućeg razvoja područja. U suradnji sa Davidom Skokom, jednim od najpoznatijih hrvatskih chefova, organizirana je edukativna gastro radionica za lokalne ugostitelje sa ciljem poticanja na unapređenje znanja i ugostiteljske ponude. 

U suradnji sa Odjelom za agronomiju, ekologiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru održane su 2 edukativne radionice za lokalnu zajednicu radi boljeg upoznavanja i većeg vrednovanja maritimnog okruženja.

Nabavljena je oprema za potrebe održavanja gastro događanja (tava, roštilj), osnovne namirnice (riba, školjke), ekološki prihvatljiv pribor za jelo i druge potrepštine.

Izrađen je vizualni identitet projekta te promotivni materijali (letci, plakati, citylight plakati, majice, notesi, kemijske olovke, vrećice, kalendari, brošura, promo pult).

Osigurane su usluge promidžbe i fotografiranja, glazbeni program, komunalne usluge i druge usluge potrebne za provedbu projektnih aktivnosti.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo. Partner u provedbi projekta je Općina Starigrad.