Arhiva › dodano 06.04.2016

Slovenski 17. Dalmacija Tour u Starigradu-Paklenici

U organizaciji Biciklističkog saveza Slovenije i Športskog društva Bam.Bi predjelima Hrvatskog primorja i Dalmacije se odvija 17.tradicionalna biciklijada Dalmacija Tour. U biciklističkoj karavani vozi 70 slovenskih biciklista, uz pratnju tehničkog osoblja i u 5 etapa prolazi 627 kilometara od Crikvenice do Brača i u povratku do Paga. Prva etapa od 4.-5.travnja odvijala se na relaciji Crikvenica-Starigrad-Paklenica gdje je sudionicima biciklijade priređen doček u organizaciji Turističke zajednice općine Starigrad. 
Među sudionicima iz više generacija su bivši profesionalni biciklisti, ugledni gospodarstvenici, odvjetnici, profesori, obrtnici, među njima 15 žena,  svi zaljubljenici u Dalmaciju, njenu prirodu, ljude i običaje. U karavani sudjeluje i Hrvat Ivo Rupčić, začetnik prijateljske biciklističke slovensko-hrvatske karavane Vukovar-Ljubljana.
Karavana je na svoju ovogodišnju turneju krenula 04.travnja, a uz Starigrad-Paklenicu posjetit će Benkovac, Vodice te Brač odakle počinje kraljevska etapa na Vidovu goru. Na povratku se zaustavljaju u Petrčanima te zadnjeg dana, 09.travnja, borave u Mandrama na otoku Pagu gdje je cilj karavane i počinje zaključna Dalmatinska fešta.