Arhiva › dodano 16.09.2022

Tijekom ljeta održan niz događanja u sklopu projekta Okusi baštinu

U sklopu projekta Okusi baštinu Turistička zajednica općine Starigrad je ovog ljeta organizirala  gastronomsko-turistička događanja na svom području. Tako je 25.lipnja održana Ribarska feštica, 15.srpnja Fešta od daganja, 14. i 15.kolovoza proslava blagdana Velike Gospe te 08.rujna proslava blagdana Male Gospe.

Na svim događanjima su pripremana jela od lokalnih proizvoda ribarstva i akvakulture za što je bio zadužen poznati zadarski chef Renato Kraljev, uz prigodan glazbeni program.

U sklopu proslave blagdana Velike Gospe pripremljen je 2-dnevni program koji je prvoga dana obuhvatio i prezentaciju domaćih proizvoda lokalnih OPG-a.

Svrha cjelokupnog projekta koji, uz opisana događanja sadrži i niz drugih aktivnosti (predavanja, radionice, nabavu opreme, promociju), jest doprinijeti vrednovanju, zaštiti i promociji kulturne-maritimne baštine te proizvoda lokalnog ribarstva i akvakulture Općine Starigrad i područja LAGUR-a Tri mora.

Projekt Okusi baštinu sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo, kroz Operativni program za pomorstvo i ribarstvo.