Arhiva › dodano 02.05.2023

U TRAVNJU ODRŽANA 2 DOGAĐANJA IZ 2.FAZE PROJEKTA OKUSI BAŠTINU

U sklopu 2.faze projekta OKUSI BAŠTINU kojega provodi Turistička zajednica općine Starigrad u partnerstvu sa Općinom Starigrad u travnju su održana 2 planirana događanja. U sklopu proslave blagdana Sv.Jurja i Dana Općine Starigrad 22.travnja  upriličen je cooking show u izvedbi chefa  Renata Kraljeva koji je za posjetitelje pripremao jela od dagnji, dok je 25.travnja održana edukativna radionica za ugostitelje sa područja FLAG-a Tri mora. Radionicu su vodili članovi ŠKMER akademije iz Splita koja okuplja šefove mediteranskih i europskih regija te su sa sudionicima podijelili praktične savjete, ideje i znanja vezana uz moderne tehnike pripreme i prezentacije jela od lokalne ribe, morskih plodova i samoniklog velebitskog bilja, sa ukupnim naglaskom na školjke.

Iduće događanje se održava 27.svibnja i to radionica vezano uz tradiciju mariniranja, soljenja i sušenja ribe uz što će biti priređena i degustacija za posjetitelje.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

Uz to, 29.svibnja se planira održati predavanje/radionicu Svijet školjki koju će voditi predstavnici Odjela za ekologiju, agronomiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru. Radionica je dio osnovnog projekta OKUSI BAŠTINU započetog u 2022.godini i također sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.