Arhiva › dodano 23.05.2024

Uspješno održano prvo izdanje Epic Rides Paklenica / Zrmanja!

Ovog vikenda, 18. svibnja uspješno je održano 1. izdanje biciklističkog događaja Epic Rides Paklenica / Zrmanja. Ljubitelji bicikliranja iz svih krajeva Hrvatske ali i drugih zemalja poput Slovenije, Velike Britanije i Njemačke popunili su sva mjesta za sudjelovanje čak četiri dana prije roka.

Staza je krenula sa plaže Jaz u Starigradu da bi se nakon ugodne vožnje uz morsku obalu i kroz stare zaseoke u zaleđu Selina uputili u savladavanje izazova koje donosi vožnja obroncima Velebita do Pariževačke glavice sa koje se pruža nevjerojatan pogled na kanjon rijeke Zrmanje. Uslijedila je vožnja kroz Maslenicu i Rovanjsku natrag do plaže Jaz, druženje i okrjepa uz more.

Epic Rides Paklenica / Zrmanja održan je uz potporu Turističke zajednice općine Starigrad, Turističke zajednice općine Jasenice i Turističke zajednice Zadarske županije.

Ovim događajem Zadarska županija je postala dio Epic Rides zajednice, odnosno, serije organiziranih biciklističkih događaja u organizaciji Adria Bike-a u kojima mogu sudjelovati svi koji uživaju u vožnji biciklom.