Arhiva › dodano 02.12.2015

VERTICAL DANCE FORUM U STARIGRADU-PAKLENICI

Pozivamo javnost na predstavljanje međunarodnog projekta razvoja vertikalnog plesa pod nazivom VERTICAL DANCE PATHWAYS koji se po prvi put održava u Hrvatskoj a domaćin ovog značajnog susreta je Starigrad-Paklenica, 02.-07.prosinca 2015.g..

Predstavljanje projekta otvoreno je za širu javnost i održava se u subotu, 05.prosinca, s početkom u 10.00h, u prostorijama Općine Starigrad, Trg Tome Marasovića 1.

U projektu sudjeluje 7 voditelja renomiranih pleasnih kompanija iz Irske, Italije, Francuske, Hrvatske, Velike Britanije i Kanade te 3 profesionalna riggera koji su članovi gorskih službi spašavanja iz North Walesa, Kanade i Hrvatske.

Cilj Foruma je ponuditi referentni alat za sigurnost i zaštitu procesa razvoja, perspektive i identiteta vertikalnog plesa na međunarodnoj razini.

NP Paklenica, kao jedno od najpoznatijih penjačkih odredišta Europe je idealno mjesto za razvoj ove discipline u Hrvatskoj, zbog čega je logičan izbor Starigrada-Paklenice za domaćina prvog ovakvog susreta.

VDF se održava u organizaciji Marije Šćekić i umjetničke organizacije Histeria Nova te Javne ustanove NP Paklenica.

Marija Šćekić je začetnica vertikalnog plesa u Hrvatskoj a premijera plesne predstave "Nestajanje" u njenoj izvedbi održana je upravo na stijenama Paklenice 2013.g.

Pokrovitelji projekta: Vertical Dance Forum, Ministarstvo kulture, Turistička zajednica općine Starigrad.

Više o projektu: www.histerianova.com, http://www.histerianova.com/portfolio/vertical-dance-forum