Arhiva › dodano 25.03.2019

Znanstveno-stručni skup "IZAZOVI VELEBITA"

U četvrtak, 28.ožujka 2019. godine u konferencijskoj dvorani Podzemnog grada Paklenica (Bunkeri), NP Paklenica, s početkom u 11,00 sati održat će se Znanstveno-stručni skup pod nazivom „IZAZOVI VELEBITA".

Glavni cilj skupa je ukazati na utjecaje i potencijale turizma na lokalni razvoj, prvenstveno Ruralnog turizma koji je značajan činitelj u aktivaciji i održivom razvoju ruralnog prostora. Koji su potencijali i kako turizam utječe na lokalni razvoj na Znanstveno-stručnom skupu govorit će: Dragica Jović, voditeljica službe za promidžbene aktivnosti i ugostiteljsko-turističku djelatnost, JU „Nacionalni park Paklenica i Marjana Marasović ispred TZ-a općine Starigrad o posebnim oblicima turizma u Nacionalnom parku Paklenica i njihovom utjecaju na lokalni razvoj, Dr.sc. Božena Krce Miočić sa Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru - Avanturistički turizam, Mihaela Kadija, direktorica TZ-a Zadarske županije- Reci DA svemu; brand strategija Zadarske županije, Ines Ličina, viši analitičar Službe za zajmove HAMAG-BICRO- mogućnosti financiranja projekata, Zoltan Bartaky, predsjednik Letačkog kluba Bumbar iz Požege- Pustolovni turizam- Paragliding Velebit, Marin Marasović, vlasnik tvrtke Hotel&Travel Agency Rajna - primjer razvoja outdoor turizma na rivijeri Paklenica

Glavni organizatori su: Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije AGRRA, Općina Starigrad i Javna ustanova Nacionalni park Paklenica. Suorganizatori: Grad Obrovac, Općina Jasenice, TZ Općine Starigrad, TZ Grada Obrovca, TZ Općine Jasenice i LAG Bura.

Ugodnu i opuštenu atmosferu omugućit će ženska klapa „ARIA" iz Starigard-Paklenice!